Κάνε την επανεκκίνηση σου σε 5 δημιουργικά βήματα αυτό το καλοκαίρι!

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που δίνουμε υποσχέσεις στον εαυτό μας. Για πολλούς από τους ανθρώπους που συναντώ στις συνεδρίες coaching αλλά και για μένα προσωπικά, είναι η στιγμή για επανεκκίνηση με πιο χαλαρή διάθεση.

Ανάμεσα στον ήλιο και την καλοκαιρινή ραστώνη, έχεις την ευκαιρία να επανασυνδεθείς με τον βαθύτερο εαυτό σου και να κάνεις μια βαθιά ενδοσκόπηση σχετικά με αυτά που επιθυμείς να ζήσεις ή να αλλάξεις.

Κάνε την επανεκκίνηση σου σε πέντε δημιουργικά βήματα ακολουθώντας την παρακάτω διαδικασία.

career_coach_popi_dimitropoulou_athens_greece

 

+Ελευθέρωσε χώρο
 
>Απελευθέρωσε χώρο σε όλα τα επίπεδα - πνευματικά, συναισθηματικά, χρονικά- και πρόσθεσε στη ζωή σου δραστηριότητες και ανθρώπους που σε γεμίζουν ενέργεια.

>Ξεκαθάρισε το χώρο που εργάζεσαι και ζεις, χώρισε τα πράγματα σου σε αυτά που σου προσφέρουν χαρά και σε αυτά που ολοκλήρωσαν το σκοπό τους και δεν σου είναι χρήσιμα πια. Τακτοποίησε τα αγαπημένα σου και τα υπόλοιπα δώρισε τα ή ανακύκλωσε τα. Μπορείς να πάρεις  περισσότερες ιδέες για την οργάνωση από την γκουρού του είδους, Marie Condo και τη μέθοδο της KonMari Method.

>Διασκέδασε περισσότερο, χάρισε στον εαυτό σου μικρές απολαύσεις και κανόνισε πιο συχνά να βρίσκεσαι με αγαπημένα πρόσωπα.
Όποια δραστηριότητα σε γεμίζει ικανοποίηση  μην την αναβάλεις, βρες  το χρόνο και το χώρο να τη συμπεριλάβεις  στη ζωή σου.
 

+Δημιούργησε έναν οπτικό πίνακα
 
Είναι ιδιαίτερα βοηθητικό να δημιουργήσεις έναν οπτικό πίνακα με φωτογραφίες, με λέξεις και με εκφράσεις που σε εμπνέουν και σε κινητοποιούν.  Τι θέλεις να πετύχεις; Μια επαγγελματική αλλαγή, ένα πιο υγιές σώμα, καλύτερη διάθεση, βελτίωση των σχέσεων σου; Ότι και να βρίσκεται στη λίστα των επιθυμιών σου, δημιούργησε μια οπτική διάσταση του στόχου. Μπορείς να δημιουργήσεις ένα κολλάζ και να το χρησιμοποιήσεις ως μόνιμη εικόνα στο κινητό σου ή να το τοποθετήσεις σε ένα μέρος που θα το βλέπεις συχνά μέσα στην ημέρα σου για να σε κινητοποιεί και να σε κρατά προσανατολισμένη στο στόχο.

 
+Αντιμετώπισε  τις επιθυμίες σου ως μη διαπραγματεύσιμες
 
Πίσω από κάθε ολοκληρωμένο και επιτυχημένο στόχο κρύβεται ένα σημαντικό στοιχείο. Ο διακαής πόθος!  Η ακράδαντη επιθυμία να ζήσουμε αυτό που θέλουμε και να πετύχουμε ότι έχουμε στοχεύσει. Μη διαπραγματεύεσαι τις επιθυμίες σου - δηλώνοντας στον εαυτό σου ότι δεν είσαι διαθέσιμη για τίποτα λιγότερο από αυτό που επιθυμείς.
 
+Συζήτησε  τους στόχους σου με έναν ειδικό

Εάν έχεις ήδη κάποιον coach ή σύμβουλο που εμπιστεύεσαι, δημιούργησε μαζί τους ένα πλάνο δράσης. Ανακάλυψε τα δυνατά σου χαρακτηριστικά  και τα ταλέντα σου και θέστε μαζί συγκεκριμένες ημερομηνίες επίτευξης στόχων.
 
+Ξεκίνησε τώρα

Μην αναβάλεις τη δράση. Ξεκίνησε με αποφασιστικότητα να κάνεις τα βήματα που χρειάζονται. Κατέγραψε ποια βήματα πρέπει να γίνουν για να πετύχεις αυτό που θέλεις. Κάθε φορά που θα ολοκληρώνεις ένα βήμα, επιβράβευσε τον εαυτό σου. Οπλίσου με επιμονή και θέληση, και να θυμάσαι πως η ζωή είναι γεμάτη από άπειρες δυνατότητες. Μπορείς να πετύχεις ό, τι θέλεις να προσκαλέσεις στη ζωή σου, είτε πρόκειται για επαγγελματική εξέλιξη, καλύτερη φυσική κατάσταση ή πιο ουσιαστικές σχέσεις, είτε όλα αυτά μαζί.

Popi Xx