Κι όμως, η επιτυχία μπορεί να έρθει με ανέμελο και φυσικό τρόπο!  

Κι όμως, η επιτυχία μπορεί να έρθει με ανέμελο και φυσικό τρόπο!

 

Η ιδέα της Kalifos…

Για μένα τα ταξίδια στις Κυκλάδες είναι η επιστροφή στον δικό μου παράδεισο. Το ηλιόλουστο φως, το τιρκουάζ χρώμα της θάλασσας, ο δυνατός άνεμος, οι χαλαροί ρυθμοί των ανθρώπων και η απλότητα της ζωής εκεί, με κάνουν να αισθάνομαι ότι βρίσκομαι σε απόλυτη αρμονία.

Φαντάσου λοιπόν, να αναπνέεις τον αέρα της θάλασσας και να λες στον εαυτό σου:

Ναι, όλα είναι δυνατά να συμβούν! Ό⸒τι  επιθυμώ, ό,τι ονειρεύομαι, ό,τι θέλω να δημιουργήσω μπορώ να το πετύχω.

Γι’ αυτό το σκοπό δημιούργησα την KALIFOS, για να μεταφέρω αυτή την εσωτερική δύναμη .

Γιατί πιστεύω βαθιά, ότι η επιτυχία μπορεί να έρθει με ανέμελο και φυσικό τρόπο.

Μα πώς ; θα με ρωτήσεις.

Η επιτυχία δεν χρειάζεται να είναι μια συνεχής επίπονη προσπάθεια, αλλά αντίθετα μπορεί να έρθει σαν να είναι το πιο απλό πράγμα του κόσμου. Να αποτελεί μια φυσική συνέχεια στην πορεία της ζωής σου.

Σας δίνω ένα παράδειγμα, για το ποσό απλά μπορεί να έρθει η επιτυχία. Σε ένα session με μια πελάτισσα μου συγγραφέα, συζητήσαμε για τα blue days, που κάποιες μέρες αισθανόταν ότι την κυρίευαν και την απομάκρυναν από τη δημιουργικότητα και την επιτυχία. Δουλέψαμε λοιπόν, πάνω στο πως μέσα από μια κακή μέρα μπορεί να παραμείνει αυθεντική και δημιουργική. Προς το τέλος της συνάντησης αποφάσισε ότι θα γράψει για αυτό, και έτσι κι έγινε.
Έγραψε ένα πολύ αυθεντικό post στο προσωπικό της blog για το πως τα blue days μπορεί να είναι συνοδοιπόρος σου στη δημιουργικότητα, το οποίο "μίλησε" κατευθείαν στην καρδιά των αναγνωστών της με μεγάλη επιτυχία. Μετά τη δημοσίευση και τη μεγάλη απήχηση άρχισαν να την καλούν σε events και σεμινάρια να μιλήσει γι’αυτό το θέμα, και τώρα ετοιμάζει το νέο της βιβλίο.

Η δημιουργικότητα  είναι ο πιο σημαντικός σου σύμμαχος στο ταξίδι της επιτυχίας. Μόλις την εμπιστευτείς και της επιτρέψεις να εκφραστεί, τότε όλα αλλάζουν.  Κι όπως αναφέρει η Εlizabeth Gilbert, «Το σύμπαν κρύβει τους πιο περίεργους θησαυρούς βαθιά μέσα σε όλους μας, και μετά στέκεται πίσω για να δει αν μπορούμε να τους βρούμε. Το κυνήγι για να ανακαλύψεις αυτούς τους θησαυρούς - αυτό είναι δημιουργική ζωή. "

Γιατί η επιτυχία για τον καθένα μας έχει διαφορετικό ορισμό. Η επαγγελματική καταξίωση και τα χρήματα θα πουν κάποιοι, άλλοι να έχουν το αίσθημα της πληρότητας σε όλους τους τομείς, ενώ για άλλους είναι η συμβολή τους στο να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο, κ.ο.κ.              

Κι αυτή η διαφορετικότητα  είναι και η ομορφιά, γιατί αποδεικνύει πόσο μοναδικός είναι ο καθένας από εμάς.

Και τι πρέπει να κάνω για να έρθει η επιτυχία με φυσικό και απλό τρόπο;

Για να συμβεί αυτό,  πρέπει να γνωρίζεις πολύ καλά ποιος/α είσαι και τι θέλεις .

Να φανερώσεις τα ταλέντα σου, να γνωρίζεις τις δυνάμεις σου και να αποδεχτείς τις αδυναμίες σου. Να γνωρίζεις με ακρίβεια τι θέλεις να δημιουργήσεις και να έχεις ένα συγκεκριμένο σκοπό και να κάνεις τις ανάλογες δράσεις για να τον ολοκληρώσεις.

Να ανακαλύψεις τους δικούς σου μοναδικούς θησαυρούς και να τους φέρεις στην επιφάνεια, αυτό είναι η επιτυχία μιας δημιουργικής ζωής.

Aς δούμε τώρα μέσα από τη ματιά του Creative Coaching, κάποιες ερωτήσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν να δώσεις τον δικό σου ορισμό για την επιτυχία, καθώς και να κάνεις τις πρώτες κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

 

kalifos_low.jpg

 

1.        Τι σημαίνει επιτυχία για εμένα; 

Δώσε έναν ορισμό: Επιτυχία για μένα είναι:


2. Εάν όλα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν, ποια 5 πράγματα θα ήθελα να πετύχω ; (Σκέψου πέντε τομείς που θέλεις να βελτιώσεις στην επαγγελματική και προσωπική σου ζωή άμεσα.)

3. Με ποιους δημιουργικούς 5 τρόπους θα τα πετύχαινα;

(Άφησε τον εαυτό σου ελεύθερο και μπες στην ενέργεια ότι όλα είναι εφικτά. Τι θα έκανες τότε, ποιες κινήσεις ή δράσεις;)

4. Ποιος ή τι μπορεί να σε βοηθήσει για να τα πετύχεις ;

5. Aς υποθέσουμε ότι έχουν όλα συμβεί, πως αισθάνεσαι τώρα;

Να γνωρίζεις ότι η ζωή είναι γεμάτη από άπειρες δυνατότητες και μπορείς να επιλέξεις ό, τι θέλεις να προσκαλέσεις στη ζωή σου, είτε πρόκειται για επιτυχία, αγάπη, επαγγελματική εξέλιξη, περισσότερη δημιουργικότητα ή οικονομική ευμάρεια, είτε όλα αυτά μαζί.

Love!

xx Popi