Rhodesign®

 
kalifos_prof_pic.jpg

 

Όταν είδα για πρώτη φορά τις δημιουργίες των Rhodesign® αισθάνθηκα πως αυτοί οι designers έχουν κάτι διαφορετικό.

Η φουτουριστική ματιά τους σε συνδυασμό με τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό στα προϊόντα τους προσφέρουν ένα ανατρεπτικό αποτέλεσμα. 

Τα φυσικά υλικά που χρησιμοποιούν, μετουσιώνουν τα αντικείμενά τους σε αισθητική και αισθητηριακή απόλαυση. Μιλήσαμε με τη Θεοδώρα και τον Λευτέρη, δημιουργούς του Rhodesign®  για τη δημιουργικότητα, για το πως ξεκίνησαν την επιχείρηση τους και γιατί επέλεξαν να παραμείνουν στην Ελλάδα και να ξεκινήσουν την εταιρία τους.

 

Θεοδώρα και Λευτέρη μιλήστε μας λίγο για εσάς. Που ζείτε και ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας άνθρωποι.

Ζούμε στη Ρόδο τα τελευταία δέκα χρόνια. Επιλέξαμε το συγκεκριμένο νησί γιατί ήταν ο τόπος καταγωγής του Λευτέρη. Οι αγαπημένοι άνθρωποι είναι σίγουρα οι καλοί φίλοι και η οικογένειά μας.

Τι ακριβώς είναι η Rhodesign, πώς ξεκίνησε η ιδέα και τι σας ώθησε να ασχοληθείτε επαγγελματικά με αυτό;

Το rhodesign® είναι μία εταιρία με έδρα τη Ρόδο, όλα τα προϊόντα μας τα σχεδιάζουμε εμείς και κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα. Στην ουσία όμως το rhodesign® ήταν η εναλλακτική μας, που τελικά έγινε προτεραιότητα και αγάπη. Ως μηχανικοί (αρχιτέκτονας και μηχανολόγος) βλέπαμε πως, δεδομένων των συνθηκών, το επάγγελμά μας δεν μπορούσε να μας  ικανοποιήσει και νιώθαμε περιορισμένοι και εγκλωβισμένοι. Αρχίσαμε να ψάχνουμε το ενδεχόμενο να φύγουμε εκτός Ελλάδας λοιπόν. Είναι αστείο, αλλά όταν συνειδητοποιήσαμε ότι υπήρχε η δυνατότητα να πάμε σχεδόν οπουδήποτε στον πλανήτη, αποφασίσαμε τελικά να μείνουμε στη Ρόδο και να ξεκινήσουμε το rhodesign®. Προς το παρόν δεν το έχουμε μετανιώσει…

Πείτε μας λίγο περισσότερο για το τι σας εμπνέει κάθε φορά για να δημιουργήσετε ένα νέο προϊόν; 

Η έμπνευση είναι περίεργο πράγμα μπορεί να είσαι κλεισμένος σε ένα δωμάτιο και να σου έρθει η πιο τρελή έμπνευσή και μπορεί επίσης να περιτριγυρίζεσαι από ένα πανέμορφο περιβάλλον γεμάτο ερεθίσματα και να μην αισθάνεσαι καθόλου έμπνευση. Σίγουρα το φυσικό περιβάλλον, η ιστορία, η τέχνη, η παράδοση, η Αρχιτεκτονική, η ιδιοσυγκρασία του τόπου μας, φιλτράρονται, μετασχηματίζονται, εκσυγχρονίζονται και έτσι προκύπτει το όποιο νέο σχέδιο. Η έμπνευση προϋποθέτει, ωστόσο, παρατηρητικότητα, γνώση και πολλή δουλειά..

Πώς έχει αλλάξει η Rhodesign τη ζωή σας;

 Σίγουρα έχει αλλάξει προς το καλύτερο, μας έχει απελευθερώσει δημιουργικά, έχει αποτελέσει την αφορμή να γνωρίσουμε πολλούς ανθρώπους και να μάθουμε πολλά καινούρια πράγματα. Βέβαια η δουλειά είναι απαιτητική και πολυδιάστατη. Πολλές φορές μπορεί να αισθάνεσαι απογοήτευση ή κούραση, αυτό μας έχει μάθει όμως πως κάποια πράγματα χρειάζονται επιμονή και χρόνο.

 

Ποιες δυσκολίες βρέθηκαν στο δρόμο σας και πώς τις αντιμετωπίσατε; 

Οι δυσκολίες ηταν και είναι ακόμα αρκετές. Σίγουρα πολλές από αυτές οφείλονταν στην έλλειψη εμπειρίας, έπειτα το κομμάτι των συνεργατών, της προμήθειας των πρώτων υλών, της ποιότητας. Περνάμε πολλές ώρες στο εργαστήριο μας κάνοντας δοκιμές και «πειράματα» μέχρι να καταλήξουμε στο τελικό αποτέλεσμα, πολλές φορές αποτυγχάνουμε και πρέπει να απορρίψουμε κάτι που μπορεί να θέλαμε πολύ ή να βρούμε εναλλακτικές και να ξεκινήσουμε από την αρχή την διαδικασία. Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε και το κομμάτι της προώθησης των προϊόντων, το οργανωτικό και το οικονομικό φυσικά.  Είναι σίγουρα πολλά, αλλά κάνουμε ένα βήμα τη φορά και προχωράμε.

 

Με ποιους τρόπους προωθείτε τα προϊόντα σας; Τι εργαλεία χρησιμοποιείτε ( social media, word of mouth) κα.;

Όλα τα παραπάνω. Κυρίως μέσω των social media μας βρίσκουν οι πελάτες μας, αλλά και μέσω των καταστημάτων που συνεργαζόμαστε σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Ο στόχος μας είναι να «χτισθούμε» ένα brand name , που να ξεχωρίζει και να είναι αναγνωρίσιμο για την αισθητική και την ποιότητά του.

 

Τι μήνυμα θα θέλατε να μεταφέρετε στους υπόλοιπους δημιουργούς; Τι θα τους συμβουλεύατε; 

Αυτό που κάνουμε εμείς είναι ότι υποστηρίζουμε πάντα τις ιδέες μας, διατηρούμε πάντα την δική μας αισθητική και ποιότητα, δεν φοβόμαστε να πειραματιστούμε και δεν το βάζουμε κάτω.

Που βλέπετε τη Rhodesign να βρίσκεται μετά από 5 χρόνια; Τι θέλετε να έχετε πετύχει;

Στο μέλλον θα θέλαμε το rhodesign®  να  είναι αναγνωρίσιμο brand για τον σχεδιασμό και την ποιότητά του, να εντάξουμε στην παραγωγή μας περισσότερα υλικά και τεχνικές επεξεργασίας και να συνεργαστούμε με περισσότερους δημιουργούς.  

 

Πως εφαρμόζετε στη ζωή σας και την επιχείρηση σας το Greek Island Effortless Living. Πως μπορούν οι άνθρωποι μέσα από τη Rhodesign να βιώσουν αυτήν την εμπειρία;

Το Greek Island Effortless Living το βιώνουμε επειδή κατοικούμε σε νησί όπου η καθημερινότητα είναι πιο εύκολη. Το νιώθεις όταν παίρνεις μαζί σου πετσέτα στην δουλειά επειδή η θάλασσα είναι συνεχώς δίπλα σου, όταν δεν χρειάζεται να κανονίσεις κάτι συγκεκριμένο διότι συναντάς παντού γνωστούς για να πιείς έναν καφέ και είναι αυτή η αίσθηση που θέλουμε να έχουν τα προϊόντα που σχεδιάζουμε.  Όλα τα προϊόντα του rhodesign®  εκφράζουν αυτόν τον τρόπο ζωής και πιστεύουμε ότι τελειώνοντας τις διακοπές ο καθένας μπορεί μέσω των προϊόντων, να μεταφέρει αυτή την αίσθηση στην καθημερινότητά του.

Δείτε τα προϊόντα rhodesign

 

 

Need More Inspiration?