Juliet & Cem-Thalassa Home

 
 
 
thalass_o.jpg

 

Juliet & Cem-Thalassa Home

Ψάχνω για τον τέλειο τρόπο για να περιγράψω  τη Juliet και τον Cem και πώς η συνέντευξη τους με έκανε να αισθάνομαι. Οι μόνες λέξεις που μου έρχονται είναι, δημιουργικοί, παθιασμένοι, και τόσο βαθιά, βαθιά, αυθεντικοί άνθρωποι.

Ταξιδιώτες και ελεύθερα πνεύματα, με μια πραγματική αγάπη για τον τρόπο ζωής στα νησιά, και θαυμαστές του slow living, έχουν δημιουργήσει μια εταιρεία εμπνευσμένη από την ομορφιά της Μεσογείου. Μιλάμε με τη Juliet και τον Cem για τη ζωή τους, το Thalassa Home και μοιράζονται μαζί μας συμβουλές  για το πώς να δημιουργήστε μια επιτυχημένη επιχείρηση.

 

-Juliet & Cem, πού ζείτε, ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας άνθρωποι και από πού κατάγεστε;

Σήμερα ζούμε στη Ρώμη, αλλά ήταν μια μεγάλη διαδρομή για να φτάσουμε εδώ! Ο Cem είναι από την Κωνσταντινούπολη και εγώ από την Καλιφόρνια, συναντηθήκαμε ενώ ζούσαμε στη Νέα Υόρκη. Μετά τη Νέα Υόρκη κατοικούσαμε στην Κωνσταντινούπολη για πέντε χρόνια και στη συνέχεια μεταφερθήκαμε στη Ρώμη.

 

-Μπορείτε να μου πείτε περισσότερα για το Thalassa Home; Τι μπορούμε να βρούμε στο όμορφο κατάστημά σας;

Το Thalassa Home είναι ένα εμπνευσμένο από το Αιγαίο με υψηλής ποιότητας παραδοσιακά κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα για την παραλία και το σπίτι. Μεγάλο μέρος της συλλογής μας επικεντρώνεται στις τουρκικές πετσέτες, αλλά περιλαμβάνει επίσης χειροποίητες κουβέρτες που προέρχονται από τεχνίτες στο Μαρόκο, βαμβακερά beachwear και μοναδικά κομμάτια που συλλέξαμε από παζάρια σε όλη τη Μεσόγειο.

-Μπορείτε να θυμηθείτε πώς ξεκίνησε η ιδέα του Thalassa Home και τι σας ώθησε να το δημιουργήσετε;

Όταν μετακομίσαμε στην Κωνσταντινούπολη το 2010, ξεκινήσαμε μια καλοκαιρινή παράδοση να πλέουμε στο Αιγαίο μεταξύ της Τουρκίας και των ελληνικών νησιών. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ξεκινήσαμε να αγοράζουμε τουρκικές πετσέτες παντού, γιατί ήταν, φυσικά, όμορφες, αλλά και πραγματικά χρηστικές για τον τρόπο ζωής μας – το καλοκαίρι είναι μακρύ στη Μεσόγειο και η ζωή περιστρέφεται γύρω από τη θάλασσα.

 

Μέσα από τα χρόνια μάθαμε ότι υπάρχουν πολύ καλές αλλά και κατώτερης ποιότητας πετσέτες εκεί έξω, αλλά όταν ανακαλύψαμε τις πολύ καλές ποιότητες, έγιναν απαραίτητες, σύντροφοι στα ταξίδια μας .

Τελικά μετακομίσαμε από την Κωνσταντινούπολη στη Ρώμη, αλλά εξακολουθούμε να περνάμε ένα μεγάλο μέρος μέρος κάθε χρόνο στο Αιγαίο – γιατί εκεί ζούμε καλύτερα - και κάπως έτσι ξεκινήσαμε το Thalassa Home ως μέρος των προσπαθειών μας να πάρετε ένα κομμάτι του Αιγαίου μαζί σας.

 

- Αγαπώ πραγματικά το όνομα της εταιρείας σας, πώς προέκυψε αυτό;

Επιλέξαμε το όνομα Θάλασσα επειδή, παρόλο που είναι  ελληνικό για τη θάλασσα, είναι στην πραγματικότητα μια προελληνική λέξη με αρχαία αιγαιακή προέλευση. Η Θάλασσα ήταν το όνομα που έδωσε ο προϊστορικός λαός του Αιγαίου στο πνεύμα της θάλασσας. Η Θάλασσα ήταν η πεμπτουσία του Αιγαίου, το σώμα της ήταν η ίδια η θάλασσα. Η Θάλασσα επιβιώνει σήμερα όχι μόνο ως η ελληνική λέξη για τη θάλασσα, αλλά είναι και η βάση πολλών άλλων όρων, συμπεριλαμβανομένου του θαλασσόφιλου: ένας εραστής της θάλασσας.

 

- Πείτε μας λίγο περισσότερα για τα υλικά που χρησιμοποιείτε και τι σας εμπνέει κάθε φορά για να δημιουργήσετε ένα νέο προϊόν;

Επειδή μπήκαμε σε αυτήν την επιχείρηση από την πλευρά των καταναλωτών, καθώς χρησιμοποιούσαμε συχνά τέτοια είδη υφασμάτων, ως ύψιστη προτεραιότητα θέσαμε την ποιότητα του βαμβακιού. Πιστεύουμε ότι ένα προϊόν πρέπει να είναι τόσο χρήσιμο όσο και όμορφο και δημιουργούμε όλα τα προϊόντα μας έχοντας αυτό κατά νου.

Ο πυρήνας της εταιρείας μας είναι η peştemal πετσέτα. Αυτές οι πετσέτες χαμάμ από τα πιο παραδοσιακά και σημαντικά στοιχεία της διάσημης κλωστοϋφαντουργικής κληρονομιάς της Τουρκίας. Προμηθευόμαστε τα προϊόντα μας από το Denizli, η οποία υπήρξε κέντρο παραγωγής κλωστοϋφαντουργίας από τον 11ο αιώνα. Μετά από μια διαδικασία δοκιμής δειγμάτων από πολλούς παραγωγούς για την απαλότητα, ανθεκτικότητα και απορροφητικότητα, επιλέξαμε δύο μικρούς παραγωγούς που πληρούν τα πρότυπα ποιότητας μας.

 

- Πώς άλλαξε η ζωή σας μέσα από το Thalassa Home;

Νομίζω ότι ένας από τους απώτερους στόχους για εμάς είναι ότι ο τρόπος ζωής που θέλουμε να δημιουργήσουμε για τον εαυτό μας και το brand μας συνδυάζεται με αυτό. Ποτέ δεν ήμασταν απλώς διακοπές στο Αιγαίο, θέλαμε το Αιγαίο να αποτελεί τον κύριο τόπο στη ζωή μας, ακόμα κι αν δεν είμαστε στο σημείο να αποσυρθούμε σε ένα απομονωμένο νησί ακόμα! Το Thalassa Home βοήθησε να μας ωθήσει προς αυτόν τον στόχο, γεννημένος από τα πάθη μας για το island living, για το σχεδιασμό και την παραδοσιακή χειροτεχνία. Το γεγονός ότι η δουλειά μας, μας φέρνει κατ 'ανάγκη στο Αιγαίο πολλές φορές το χρόνο είναι απλώς ένα υπέροχο επίδομα.

 

-Πώς προωθείτε την επιχείρησή σας; Ποια εργαλεία χρησιμοποιείτε;

Όπως πολλοί ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων αυτές τις μέρες, χρησιμοποιούμε τις διαφημίσεις Google, τις διαφημίσεις Facebook και το Instagram για να προσεγγίσουμε ένα ευρύτερο κοινό. Έχουμε επίσης κάποιες άλλες μη ψηφιακές μεθόδους - για παράδειγμα, έχουμε άλλη μια επιχείρηση που ονομάζεται True Horizon Travel μέσω του οποίου οργανώνουμε ταξίδια με σκάφη, και από τότε που έχουμε ξεκινήσει το Thalassa Home παρέχουμε στους πελάτες μας πετσέτες Thalassa Home στις κρουαζιέρες του Αιγαίου.

 

-Τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε σε άλλους δημιουργούς; Τι θα τους συμβουλεύατε;

Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να προωθήσω κάτι που δεν με ενδιαφέρει, οπότε η καρδιά της επιχείρησής μας είναι το πάθος μας για αυτό που βγάζουμε στον κόσμο. Και αυτό επίσης εμπνέει ένα επίπεδο αφοσίωσης που μεταφέρεται στις δύσκολες μέρες όταν νιώθεις ότι δεν έχεις ιδέα τι κάνεις - γιατί έτσι ξέρεις το ΓΙΑΤΙ δημιουργείς και συνεχίζεις.

Ένα άλλο κρίσιμο στοιχείο για την ανάπτυξη μιας επιχείρησης όπως η δική μας, η οποία έχει άφθονο ανταγωνισμό, είναι η προσοχή στη λεπτομέρεια. Είτε πρόκειται για την ποιότητα των υλικών, τις σχέσεις με τους πελάτες σας είτε με τη συσκευασία σας, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με περίσσια φροντίδα – που οι άνθρωποι θα παρατηρήσουν και θα θυμούνται.

 

- Που βλέπετε τον εαυτό σας προσωπικά και επαγγελματικά μετά από 5 χρόνια; Τι θα θέλατε να πετύχετε;

Για το επόμενο project μας, θα θέλαμε να αποκαταστήσουμε ένα παλιό ακίνητο κάπου στο Αιγαίο - κυρίως για εμάς, αλλά και για να το μοιραστούμε μαζί με άλλους ως ενοικίαση εξοχικού. Φυσικά θα είναι γεμάτο όμορφα, μοναδικά υφάσματα!

 

-Πώς εφαρμόζετε το Greek Island Effortless Living στη ζωή και την επιχείρησή σας. Πώς μπορούν οι γυναίκες μέσω των προϊόντων Thalassa Home να βιώσουν αυτό το συναίσθημα;

Καταλαβαίνω το Greek Island Effortless Living ως ορισμό για τον συγκεκριμένο τρόπο ζωής του Αιγαίου, όπου η χαλαρή ζωή είναι μια φυσική συνέχεια. Οι παραδόσεις τους - από την εγχώρια κουζίνα, μέχρι τις παλιές μεθόδους χειροτεχνίας, μαζί με την ιδιαίτερη αντίληψή τους για το χρόνο - είναι για εμάς μια πηγή ατελείωτης έμπνευσης και κίνητρο για καλύτερη ζωή. Στην καρδιά του, ο τρόπος ζωής του Αιγαίου είναι για μικρές, αυτοσυντηρούμενες κοινότητες. Όταν οι άνθρωποι ψωνίζουν χειροποίητα προϊόντα, υποστηρίζουν ενεργά και συμμετέχουν σε αυτές τις κοινότητες. Παίρνουν επίσης στο σπίτι όμορφα, μοναδικά προϊόντα που διαρκούν για χρόνια και θα τα αγαπούν πολύ! Αυτός είναι κατά τη γνώμη μας, ένας συνειδητός καταναλωτής. Με τo Thalassa Home, είναι χαρά για εμάς να είμαστε μέρος αυτής της διαδικασίας και να την μοιραζόμαστε με ένα ευρύτερο κοινό.

 

You need more inspiration?