Τα 4 βήματα για να πετύχεις αυτό που θες χωρίς φόβο.

Τα βήματα για να πετύχεις όσα θες χωρίς να φοβάσαι αλλά και πώς να χρησιμοποιήσεις το φόβο υπέρ σου.

Εχεις ποτέ αναρωτηθεί πώς θα ήταν η ζωή σου εάν δεν φοβόσουν; 

Είναι μία διαφωτιστική ερώτηση που μπορείς να θέσεις στον εαυτό σου για να ζεις καλύτερα, πιο ξεκάθαρα και με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.

Τις περισσότερες φορές είναι ο φόβος που σε κάνει να σταματάς από αυτό που θέλεις να πετύχεις και βαθιά μέσα σου το γνωρίζεις. Θυμήσου τις φορές που έκανες πίσω για να μην απογοητεύσεις τους άλλους, τον εαυτό σου, καθώς και τις φορές που φοβήθηκες εκτός απο την αποτυχία και την ενδεχόμενη επιτυχία. «Ποια/ποιος είμαι εγω που θα τα καταφέρω;», είναι μια από τις κλασσικές ερωτήσεις που κάνουμε στον εσωτερικό μας διάλογο.

Ο Νίκος Καζαντζάκης  έλεγε «Ό,τι δεν συνέβη ποτέ, είναι ό,τι δεν ποθήσαμε αρκετά». Ωστόσο, υπάρχουν στιγμές που ο φόβος δεν είναι εμπόδιο αλλά αντίθετα σε προστατεύει από παρορμήσεις οι οποίες μπορούν να θέσουν τις καταστάσεις σε κίνδυνο, ενεργοποιώντας το αίσθημα της αυτοσυντήρησης. 

Πώς μπορείς όμως να πετυχεις αυτό που θες χωρίς φόβο; Κάθε στόχος, κάθε επιθυμία είναι διαφορετική όπως και κάθε άτομο είναι ξεχωριστό. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο δεν υπάρχουν μυστικές συνταγές επιτυχίας.

#1.Μια βασική αρχή για να ξεπεράσεις το σταδιο του φόβου είναι να χρησιμοποιησεις τα αντιδοτά του, που δεν είναι άλλα από το κουράγιο και το θάρρος. 


#2. Για να μπορέσεις να φτάσεις στην τόλμη, πρέπει να έχεις την ικανότητα να αξιολογείς τα δεδομένα, να αναγνωρίζεις τις δεξιότητες που κατέχεις, να αντιλαμβάνεσαι εαν οι συνθήκες είναι ευνοϊκές και τέλος να είσαι παθιασμένη με την ιδεα. 

#3. Για όλες τις φορές που δεν τόλμησες και απογοήτευσες τον εαυτό σου, σκέψου ότι δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή και δεν βρισκόσουν στην κατάλληλη θέση για να το πετύχεις. Ξεκίνησε με αυτήν την αναγνώριση και κατέγραψε μέσα έναν κύκλο τι πραγματικά θα μπορουσες να πετύχεις αν δεν φοβόσουν, εξετάζοντας ρεαλιστικά όλες τις συνθήκες και τα δεδομένα.

#4. Aφού κάνεις την καταγραφή, βάλε τις επιθυμίες σου σε μιά σειρά ξεκινώντας από αυτές που διακαώς θέλεις να πραγματοποιηθούν. Στη συνέχεια ξεκίνα να σχεδιάζεις το πλάνο δράσης και αφού ετοιμάσεις τη στρατηγική σου, αξιολόγησε πώς θα αλλάξει η ζωή σου όταν ολοκληρώσεις τους συγκεκριμένους στόχους σε όλα τα επίπεδα, προσωπικά και επαγγελματικά. 

Αν όλα πιστεύεις ότι είναι έτοιμα, απλά ξεκίνα!

Popi Xx

Διαβάστε το άρθρο και στο Ladylike.

 
POPI DIMITROPOULOUComment