Τι είναι το Leadership Coaching και ποια τα οφέλη του;

Το Leadership Coaching σε συνδυασμό με την εμπιστευτική one-on-one σχέση, μπορεί να ωφελήσει αρκετά μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις και τους ηγέτες τους που αντιμετωπίζουν δύσκολες εργασιακές προκλήσεις. Μέσω του leadership coaching, θα αναπτυχτούν νέες στρατηγικές, νέα πλάνα και σχέδια δράσης που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση κάθε πρόκλησης.

Σε έναν κόσμο όπου κανένας δεν μπορεί να τα γνωρίζει όλα, με ραγδαία ανάπτυξη και νέες προκλήσεις να καταπιέζουν μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, οι ηγέτες καλούνται για να επιλύουν κάθε πρόβλημα και να διαχειρίζονται μικρές και μεγάλες ομάδες ανθρώπων στον εργασιακό χώρο. Παράλληλα, πρέπει να βρίσκουν αποτελεσματικά σχέδια δράσης για να υπάρχει συνεχής ανάπτυξη και βελτίωση.

Με όλη αυτή την πίεση, το άγχος και τις ραγδαίες αλλαγές στους εργασιακούς χώρους, το leadership coaching έρχεται για να απλοποιήσει την διαδικασία και τον τρόπο λειτουργίας και σκέψης κάθε ηγέτη ή επιχείρησης.

Τι είναι το Leadership Coaching;

Είναι απόλυτα φυσιολογικό στις εποχές που ζούμε να υπάρχει μεγάλη πίεση και άγχος στην εργασία, κυρίως όταν είμαστε υπεύθυνοι για μια επιχείρηση, η οποία στηρίζεται από τις αποφάσεις που παίρνουμε. Είναι επίσης φυσιολογικό να αισθανόμαστε πολλές φορές πως δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε όλα μόνοι μας. Όταν άλλωστε βρισκόμαστε υπό μεγάλη πίεση, συχνά τείνουμε να παίρνουμε και τις λάθος αποφάσεις ή ο χρόνος δεν είναι αρκετός για να ολοκληρώσουμε όλες τις υποχρεώσεις μας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ένας leadership coach μπορεί να μας βοηθήσει αρκετά με την διαχείριση και τον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησης μας.

Για να περιγράψουμε το leadership coaching, συχνά χρησιμοποιούσε λέξεις όπως η συνεργασία, η υποστήριξη και η καθοδήγηση. Τα τρία βασικά “συστατικά” που περιλαμβάνει μια σχέση μεταξύ ενός leadership coach και ενός ηγέτη. Ένας leadership coach θα σε καθοδηγήσει στο να αναδείξεις το καλύτερο στον εαυτό σου αλλά και την ομάδα σου, βάζοντας στόχους και δημιουργώντας αποτελεσματικά σχέδια δράσης και πλάνα.

Οποιαδήποτε και αν είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις με την επιχείρηση σου, δεν χρειάζεται να τα αντιμετωπίσεις μόνος σου, καθώς μέσω του leadership coaching θα έχεις την δυνατότητα να δεις σημαντική βελτίωση, ενώ παράλληλα θα έχεις έναν coach να σε καθοδηγεί.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να ετοιμάσουμε ένα πρόγραμμα Leadership Coaching, αποκλειστικά για τον δικό σας οργανισμό!

Τι κάνει ένας leadership coach;

Ξεκινώντας με την ανάπτυξη μιας έμπιστης σχέσης, ένας leadership coach ξεκινάει αρχικά κάνοντας όλες τις κατάλληλες ερωτήσεις. Πολλές από αυτές θα δώσουν απαντήσεις και ίσως λύσεις στους ηγέτες και τις ομάδες τους. Ένας καλός coach θα σε βοηθήσει να εντοπίσεις και να κατανοήσεις κάθε πρόβλημα με τον απλούστερο και πιο αποτελεσματικό τρόπο, διευκολύνοντας έτσι κάθε προβληματική ή περίπλοκη διαδικασία.

Από μεγάλους ιδρυτές επιχειρήσεων ή διευθύνων συμβούλους, έως και μικρές επιχειρήσεις και επιχειρηματίες, μέσω του leadership coaching, ένας coach θα βοηθήσει στο να δημιουργηθεί μια διαρκή θετική επιδραστική αλλαγή και να επιτευχθούν ακόμη και οι υψηλότεροι στόχοι.

Με πιο απλά λόγια, ένας leadership coach συνεργάζεται με τους πελάτες του για να μεγιστοποιήσει τις αποδόσεις και να αυξήσει τις ηγετικές τους ικανότητες στον εργασιακό χώρο. Με τις σωστές συμβουλές, την συνεχής καθοδήγηση και την υποστήριξη του, ένας leadership coach θα σε βοηθήσει να επιτύχεις γρηγορότερα και ευκολότερα τους στόχους ή τα πλάνα της επιχείρησης σου.

Η διαφορά του Leadership Coaching με το παραδοσιακό μοντέλο διαχείρισης και διοίκησης

Σε αντίθεση με το παραδοσιακό μοντέλο διαχείρισης και διοίκησης μιας επιχείρησης και της ομάδας της, το leadership coaching εστιάζει στην σημερινή εποχή και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι ηγέτες σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς με ραγδαία ταχύτητα.

Με τη διευκρίνηση των προβλημάτων και τις καινοτομικές λύσεις τους, οι leadership coaches εστιάζουν στο να παρέχουν καθοδήγηση, συμβουλές και στρατηγικά πλάνα δράσης αποκλειστικά για τα προβλήματα κάθε επιχείρησης ξεχωριστά. Άλλωστε, κάθε επιχείρηση είναι διαφορετική και αντιμετωπίζει διαφορετικές προκλήσεις.

Σε έναν κόσμο όπου κανένας δεν μπορεί να τα γνωρίζει όλα, πόσο μάλλον ένας ηγέτης με πιεσμένο πρόγραμμα και πολλές υποχρεώσεις, το leadership coaching έρχεται για να απλοποιήσει τα πράγματα και τον τρόπο λειτουργίας και σκέψης κάθε ηγέτη ή επιχείρησης.

Πότε χρειάζομαι έναν leadership coach;

Ένας leadership coach είναι απαραίτητος όταν:

  • Δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε ορισμένα εργασιακά εμπόδια.

  • Αντιμετωπίζουμε εργασιακά προβλήματα.

  • Αντιμετωπίζουμε προβλήματα ηγεσίας.

  • Χρειαζόμαστε ένα αποτελεσματικό σχέδιο δράσης.

  • Αναζητούμε εναλλακτικές και καινοτομικές αλλαγές.

Ένας leadership coach θα σε βοηθήσει επίσης να αναπτύξεις τις εργασιακές σου δεξιότητες, να γίνεις καλύτερος και πιο σίγουρος ηγέτης και να αντιμετωπίζεις τις μελλοντικές προκλήσεις με σωστότερες μεθόδους.

Leadership Coaching: Πως να κλείσεις μια συνεδρία

Το Coaching παρέχει μια σπάνια και πολύτιμη ευκαιρία στους ηγέτες, να αποκτήσουν φρέσκες ιδέες και να πειραματιστούν με νέους τρόπους σκέψης και δράσης που θα τους οδηγήσουν στο επόμενο επίπεδο απόδοσης.

Η εστίαση των συνεδριών είναι αφιερωμένη στην αντιμετώπιση των πιο πιεστικών αναγκών, στη διαχείριση των σχέσεων και στην επίτευξη επιχειρηματικών αποτελεσμάτων. Κάθε συνεργασία coaching είναι σχεδιασμένη και προσαρμοσμένη με μοναδικό τρόπο για κάθε στέλεχος και το μοναδικό περιβάλλον του.

POPI DIMITROPOULOUComment